O nama

Posle skoro dve godine razmišljanja o pokretanju ovakvog projekta ideja je sazrela, naizgled spontano, ali ipak kao jedina prihvatljiva shodno našim namerama. A namera nam je da, nezadovoljni onim na čega smo nailazili do sada, stvorimo nešto što će se učiniti zanimljivim, potkrepljujućim i korisnim, kako nama tako i ostalim sličnim ljudima kojima je razvijanje svesnosti cilj.
Smatramo da je svrha postojanja svih ljudi razvijanje, individualno i kolektivno, i da su svi naši životni sadržaji tesno povezani s tim. Iako preširoka tema, ona je ipak jedna, po nama najbitnija, ali koja nam ostavlja mogućnost da se bavimo širokom lepezom naših interesovanja, da pišemo i objavljujemo sve ono što mislimo da bitno utiče na razvoj čoveka.
Internet, a i ostali mediji, preplavljeni su raznim pogrešnim znanjima i informacijama, kičasto prezentovanim, i potraga za nekim konstruktivnim, a istovremno zanimljivim sadržajima sliči potrazi za iglom u plastu sena i neminovno vodi u stranputicu. Poučeni iskustvom dugogodišnjeg lutanja po vodama duhovnog razvoja želimo da stvorimo ostrvce koje će sabirati ono korisno čime treba da se bavimo da bismo napredovali.
Što više saznajemo, shvatamo koliko u stvari malo znamo, i nismo ovde da sudimo, već pre da postavimo pitanja, da preispitamo svoje zablude, stavove, predrasude, dogme i ostale prepreke na putu ličnog razvoja.
Topla voda je otkrivena odavno, ali možda postoji bolji i brži način da se ona zagreje. Možda je taj način baš tu među nama, ali ga ne prepoznajemo.

Poznavanje velikog broja izuzetnih ljudi, kao i dugogodišnja istraživanja raznih učenja, tradicija, metoda i tehnika, i značajna iskustva izrodila su potrebu da to podelimo. Ako uspemo samo jednu osobu da inspirišemo da se razvija, smatraćemo ovaj trud uspešnim, jer popravljanje čovečanstva počinje od popravljanja sebe, a onda se to širi kao što dobro drvo donosi dobar plod i njegovo seme se prostre nadaleko.
Ukoliko čovek ima mogućnost da spreči degradaciju, a ne čini ništa po tom pitanju, isto je kao da sam pravi štetu. Put oko sveta počinje jednim korakom.

Otvoreni smo za saradnju sa svim dobronamernim ljudima koji dele naše mišljenje, u ovom neprofitnom, humanom projektu sazrevanja ljudske svesti kako bismo bar malo unapredili naš život na ovoj planeti. Pri tome zadržavamo pravo da procenimo da li je nešto u skladu sa našom idejom, i to objavimo.

Želimo da vam čitanje sadržaja ovog sajta donese prosperitet i uživanje, a ako bar jedno od ovoga, onda će nam biti drago da proširite dobru vest.

S poštovanjem
Urednici sajta

Advertisements